over mij

Bij atelier SB* gaan creativiteit en vakmanschap hand in hand. Mijn naam is Saskia Boerman, ik ben gediplomeerd goudsmid met vele jaren ervaring achter de werkbank. Alle sieraden die hier gemaakt worden zijn eigen ontwerp én in mijn eigen atelier gemaakt, het is hierdoor altijd uniek. Ik hou van experimenteren met technieken en ik kom helemaal tot rust als ik parel- en edelsteensnoeren mag knopen. Dat is mijn specialiteit, geleerd bij de Amsterdamse juwelier die deze knooptechniek beheerst sinds 1792.

De collectie van atelier SB* is geïnspireerd op de oude- en inheemse culturen van over de hele wereld. Door mijn reizen ben ik verliefd geworden op de authenticiteit van deze ethnische sieraden. Doorleefd en vol symboliek, als erfstuk doorgegeven. Mijn wens is dat het ook zo mag zijn voor de juwelen van atelier SB*.

Al mijn sieraden worden uitsluitend vervaardigd van edele metalen en edelstenen. Zo krijg je een duurzaam product, een blijvende herinnering met de mogelijkheid om deze aan een volgende generatie door te geven.